petek, 14. oktober 2016

Nismo nori – postajamo pa besni!

»…Smo žrtve komunistične revolucije… Nekaterim je vzela pravice: do lastnine, do šolanja, do prostega gibanja, do poklica, do dela…Opredeljuje nas žalost, saj se zbiramo, da bi skupaj objokovali elito, ki jo je revolucija pobila… Opredeljuje nas zgražanje, da po popolnem propadu komunizma naš narod ne čuti potrebe, da bi storjen zločin priznal, revolucijo obsodil in obžaloval…«.

To berem v zapisu Grege Repovža iz zadnje Mladine – 'Bo dovolj sprava, ali bi še prepoved splava'? Dobro je zastavil svoje razmišljanje, le prebrati se mora skrbno. Sam pa ne morem mimo nekaterih besed, ki jih je tam ob manifestaciji začetka prenosa zločinskih kosti izrekel Sušnik, novodobni vodja fašistične domobranske organizacije, ki dobesedno že več kot dve desetletji zastruplja slovenski prostor. Izbral sem najbolj tipične njegove poudarke.

Torej tega njegovega »…Smo žrtve komunistične revolucije…« ne bom komentiral, ker je preveč abotno!

Ampak trditev »…Nekaterim je vzela pravice: do lastnine, do šolanja, do prostega gibanja, do poklica, do dela…«, ta pa je neverjetna. Kaj se ni Drobnič – predhodnik Sušnika pri tej organizaciji dokopal do pravne izobrazbe in službe, kaj isto ne velja za Peterleta in vse ostale? Trditi, da so pri tako polni zaposlenosti, kot smo jo poznali v socializmu, o velikih'krivicah' je res podlost brez primere in brisanje spomina. Toda še hujša je njegova navedba, 'da se je vzela pravica do lastnine'! Poslušajte, še nikoli ni bil Slovenski narod tako okraden kot ravno po letu 1991. Odpovedovali smo se plačam, vlagali smo skoraj vse za skupno dobro in zato vas vprašam, kje pa je tista lastnina, predvsem nas, ki smo bili rojeni po 2. svetovni vojni. Sušnik, okradli ste nas!

Dejal je še »… Opredeljuje nas zgražanje, da po popolnem propadu komunizma naš narod ne čuti potrebe, da bi storjen zločin priznal, revolucijo obsodil in obžaloval…«. Kaj res ti domobranski ideolog? Slovenija je krenila na pot osamosvojitve v odlični kondiciji, bili smo daleč pred ostalimi vzhodnimi državami. Peterle je le načrtno dobesedno 'zajebal' naše ekonomske trge, ni vedel čemu in zakaj je država in to si moramo priznati. Komunizem v naši državi ni nikoli propadel – mi smo se mu preprosto odpovedali in to že daljnega 1958 leta. Je pa p 25 letih samostojnosti skoraj že popolnoma propadla ta država.

Lahko se slepimo kolikor se hočemo, toda to so dejstva in njegovo dobesedno posiljevanje da nas »…Opredeljuje zgražanje, da …. naš narod ne čuti potrebe, da bi storjen zločin priznal, revolucijo obsodil in obžaloval…« je nekaj najbolj sramotnega. Sploh pa ob dejstvu, da je v prvi vrsti stal Predsednik republike in ministrica iz vlade. Torej, ne Pahor ali Kopač Mrakova – tam sta bila predstavnika oblasti in molčala ob ideološki lekturi predstavnika sil, ki se je pred 70 leti podal na pot kolaboracije in paktiranja s tistimi, ki so imeli dokazan namen, da Slovenski narod izbrišejo iz obličja zgodovine.

To kar ste do sedaj dosegli, to kar govorite, to kamor nas vodite – od CETA in TIPP – to se ne bo dobro končalo. Lahko se le vprašate za koga. Mirni pošteni in dostojanstveni ljudje smo izgubili skoraj vse – ostal nam je le bes. In če kdajkoli pričakujemo od koga, da bo »…priznal storjen zločin, obsodil našo pot prehojene tranzicije in jo obžaloval…«, ste to vi gospod ideolog fašizma.


6 komentarjev:

  1. Odgovori
    1. Pa to je neverjetno a ne, kakšni načini so se izza bifejskih šankov preselili v javnost!

      Izbriši
  2. AMEN.

    Mene ne živcirajo toliko povedane abotnosti kot to, da nihče od prisotnih najvišjih oblastnikov in izvoljencev ljudstva ni med govorom vstal in odšel ali vsaj glasno protestiral nad izrečenim ali,
    vsaj opozoril na potvarjanje in sprevračanje dejstev.
    To je bistveno hujše kot Sušnikovo izlivanje žolča.

    Baje naša ustava še velja, in tam je zapisano v 124. čl. med drugim tudi to-le
    "...Pri zagotavljanju varnosti država izhaja predvsem iz mirovne politike in kulture miru in nenasilja...."

    je Sušnik govoril kot mirovnik? In nikakršnega odziva ni bilo.

    Mogoče pa ne velja več tisti del 63. čl. Ustave, ki govori o prepovedi spodbujanja nestrpnosti?
    Je bil Sušnik strpen? Kakor za koga, ampak vsi prisotni državni funkcionarji so bili zanesljivo skulirani do amena......

    Ne Sušnik, uboga fašistoidna kreatura, problem so naši izvoljeni funkcionarji v službi državljana.


    G&S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. G&S – se strinjam, ker smo naleteli še na novo težavo. Poleg pomanjkanja političnega instinkta se sedaj jasno orisuje še popolna odsotnost etičnega instinkta. Sicer pa je to, poleg Pahorja in Kopač-Mrakove, potrdil tudi Cerar s svojim nebulozenjem v parlamentu, ko je pleteničil o junaških delih pri selitvi zločinskih kosti.

      Izbriši
    2. skulirani fantje in dekleta, ni kaj.

      Izbriši
  3. In 2.okt 2021, torej po 5 leih se je Sušnik zopet oglasil in tokrat iz vseh topov napadel kar SAZU...

    OdgovoriIzbriši

Vsak komentar v demokraciji šteje, tudi vsako mnenje in pogled.

Norost ima res mnogo obrazov!

Danes je naš DZ zopet upravičil svoj sloves »Zbora norcev«. Ob sprejemanju Strateških obrambnih dokumentov je sploh blestel poslanec NSi, ki...