torek, 17. marec 2015

Petindvajset let nenehnega zavajanja!

Zopet lahko ugotovim - v tej državi smo nekaj hudo pomešali! Tujci nas učijo kako se izpelje 'tajkunski prevzem'! Kakšno sodelovanje in enotnost se zahteva, ali pa da zadevo malo obrnemo. Kako se molzejo »voli«. Kajti, marsikdo je prepričan, da to ni mogoče. Kakšna zmota, saj tudi Američani razlagajo na prvih urah podjetništva, da je vse mogoče, če je le volja!

Vse bolj in bolj ustvarjamo neprijazno državo. Vse bolj se protislovje med politično državo in civilno družbo, ki je koristno, spreminja v nasprotje med njima. Vprašanje je le, kdaj bo to razmerje preraslo v povsem nepomirljivo. In na koncu zopet ne bo nihče nič kriv. Ja, mogoče tisti, ki smo nenehno opozarjali na to!

Se spomnite neke reklame o Ori – pijači naše in vaše mladosti! Vendar, vsaj zame je bila vedno Radenska resnična pijača naše mladosti. Radenska ni bila zgolj mineralna voda, je pomenila tudi svobodo, ker če si hotel 'spičiti' izpod nadzora staršev, je bilo dovolj, da si se ponudil, da greš po »slatino« in hvaležno si prejel njihovo dovoljenje. In pri vrelcu si srečal marsikoga, sošolce, še raje pa sošolke. No te zgodbe je konec. Radenska je dokončno odšla iz mojega spomina, saj je bila v njem odlična pijača, in zastonj. Le vložka napora poganjanja mojega kolesa je bila deležna.

Ne mislim pisati o ponesrečeni prevzemni zgodbi, ki se je v času Janševe vladavine razrasla kot metastaze po slovenskem gospodarskem prostoru. Sploh pa ne o »Pivovarski vojni«, ki sega v to obdobje. Ko je Radenska prešla v roke Laškega. Niti ne bom omenjal »prascev iz Moravskih toplic«, kjer je hčerinsko podjetje izvedlo 'hokus-pokus' – in je s finančnimi triki posvojilo svojo mater! Neverjetno kakšna podobnost z vzorcem želje, da stari starši posvajajo vnuke!

Niti se ne bom vprašal, zakaj smo mi tako nevoščljivi, da smo, namesto da bi domače tajkune malo ali pa tudi krepko obrzdali v njihovi želji po izkazovanju pohlepa, smo jih raje uničili. Kajti, naše domače banke niso bile zadovoljne z delom dobička na račun tajkunskih prevzemov. Kot da bi hotele v želji za profitom uveljaviti olimpijsko načelo »Višje,hitreje, močneje«, ne glede na ceno.

No sedaj bo šel velik del dobička v češke banke. Praktično za nič dela, le za posojen denar. Torej, nikogar ne bo naenkrat več motilo dejstvo, da si bo Kofola za celotni prevzem Radenske najela kredit in zanj zastavila delnice Radenske, ki jih že ima v lasti.

Na vse to se je opozarjalo, pogosto in argumentirano. Samo kaj, saj mi ne maramo dejstev in dokazov naših nepremišljenosti v zadnjih 25 letih. Raje imamo in bolj so nam všeč gromoglasni manipulanti in prevaranti. In niar ne mislite, da se je v tej logiki kar koli spremenilo. Kje neki! Še danes je Mramor z vehemenco razlagal – mi nimamo kadrov za nadzorne svete podjetij, ki so še v lasti SDH. Pa saj ni ner. Dejstvo je,da jih preprosto nočemo poiskati oz. jim dati zaupanje, če niso prave barve!

In kaj mislite, kam se sedaj češka Radenska s svoji lastnikom, podjetjem Kofola usmerja – na balkansko tržišče. Torej, mogoče pa res sodimo zgolj tja!



5 komentarjev:

  1. Vse skupaj je po svoje žalostno! Ko smo bili še v Jugi so nas zmerjali s 'švabi' (kar priznajmo si). Sedaj, ko smo v EU, pa nas zmerjajo z 'balkanci'!

    OdgovoriIzbriši
  2. - Boris

    Amsel... ne poznam podrobnosti o tej operaciji. Mogoče veš ali je družina Polič še
    v tej zgodbi ali jih je Kofol tudi njih nategnil ? Mogoče celo s pomočjo naših ???

    lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Moj odgovor sem napisal tule , če niste opazili - že danes zjutraj .. kot, da sva se dogovorila za isto tematiko.

    Gre pa za nekaj drugega, kar me strašno jezi. Gre za VODNI VIR in kot vem je država lastnica vseh vodnih virov na ozemlju Butal. Torej, če jaz izvrtam vodni vir na svoji parceli, ga NE SMEM izkoriščati brez dovoljenja države.

    In TU vidim državno izdajstvo: DRŽAVA JE TUJCEM ZAČELA PRODAJATI VODNE VIRE, Zato bi moral cel parlament v arerst do konca življenja.

    OdgovoriIzbriši
  4. velja pogledati:!!

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2sJwgazbjnE

    OdgovoriIzbriši
  5. Absolutno umesten link. Sodil bi tudi v predhodni blog!

    OdgovoriIzbriši

Vsak komentar v demokraciji šteje, tudi vsako mnenje in pogled.

Norost ima res mnogo obrazov!

Danes je naš DZ zopet upravičil svoj sloves »Zbora norcev«. Ob sprejemanju Strateških obrambnih dokumentov je sploh blestel poslanec NSi, ki...